B-tipi hapishaneye hoşgeldiniz!

12 Haziran 2010 Cumartesi

Dillere Pelesenk Filmler



Bu aralar Facebook'ta bir grubu inceliyorum, işte film replikleri falan yayınlıyorlar. Hoş güzel ama bu uygulamanın da tehlikeli bir tarafı var; Grubun üye sayısı bilmem kaç bin ve herkes aynı trende takılmış aynı beylik lafları söyleyip duruyorlar. Yok bu maskenin altında bi ideoloji var yok o yok bu. Bu durumdan çıkardığım şey ise insanlar duyarlılıklarını filmlerden alıyorlar ve farklı olmak yerine hep aynı lafları edip tek bir tip oluyorlar. Anladım filmlerin replikleri insanlara bir şeyler vermeye uğraşıyor ama insanlar bunları tüketip bitiriyorlar. Böyle kişiler filmlerde ki karakterler olmak istiyorlar. Örnek vericek olursak biz Scarface'i neden sevdik çünkü o kendini büyük bir açıklıkla anlatabiliyordu. Yani önemli olan onlar gibi olmak değil ya da onların t-shirtlerini giyip, onların laflarını beylik haline getirmek değil onlar gibi açık yürekli olmaktır önemli olan. Onların t-shirtlerini giyipte açık olmuyorsun, tam tersi kendini inkar ediyorsun.

Şimdi kime sorsam Videodrome'u ve ya Soldaki son evi-orjinal halini- kimse izlememiştir çünkü herkes gerçeklerin destansı anlatım olmasını ister kimse böcek olmak istemez ama olmayı kabullenir. Bir de insanlar yeniliklere açık değildir. Yoksa bu kadar kültür erozyonu ve çeşitsizliği olmazdı.

Nam-ı diğer Ozan! Önceden böcek olmayı kabul edip ondan sonra vızıklamasınlar.

1 yorum:

  1. İnsanlar Fight Club'ı izleyip ''fak dı sistım'' felsefesini benimsiyorlar, la vita e bella'yı izleyip yahudileri yavruları sayıyorlar. İnsanlar gerçekten duyarlılıklarını filmlerden alıyorlar artık

    YanıtlaSil